Băile Govora – care sunt factorii naturali de care te poți bucura? Ce avantaje îți aduc factorii naturali?


Viața noastră este într-o permanenta agitație, stresul intervine la fiecare pas, nu mai există acel timp pentru noi și toate acestea duc de foarte multe ori la anumite afecțiuni. Viața nu este la fel de generoasă cu fiecare în parte, suntem persoane diferite, organisme diferite și natura nu este prielnică fiecăruia în aceeași măsură. Cu trecerea timpului, de cele mai multe ori apar bolile ca urmare a unei vieți dezorganizate, a stresului și a agitației de fiecare zi, a condițiilor de lucru poate neprielnice organismului nostru. Astfel, ajungem în situația în care să căpătăm tot felul de boli. Cele mai frecvent întâlnite sunt cele ale articulațiilor, psihice sau îmbolnăvirea organelor interne.

Deși încercăm în fiecare zi să mâncăm sănătos, să evităm pe cât posibil stresul, eforturile excesive, suntem nevoiți să încălcăm de foarte multe ori regulile. Pe moment nu realizăm că toate acestea duc într-o bună zi la deteriorarea organismului nostru, la apariția unor boli nedorite cum ar fi cele respiratorii, bolile de ficat, bolile renale sau psihice.

Anumite boli sunt dobândite încă din copilărie sau sunt native și atunci există posibilitatea de a tratat din vreme, fie cu remedii naturiste fie cu medicamentație. Însă, de cele mai multe ori este indicat să apelăm și la mijloacele din natură, acestea fiind propice într-o măsură destul de mare pentru refacerea organismului, pentru a reduce din gravitatea unor boli sau au rol de recuperare organismului după o perioadă îndelungată de boală.

Factorii naturali au o influență benefică asupra organismului nostru și este indicat să profiți la maxim de efectele acestora. Dacă ești o persoană cu probleme de sănătate, acești factori naturali te ajută să o îmbunătățești considerabil. Când apar probleme de sănătate sau îți dorești doar să te relaxezi, să îți îmbunătățești starea actuală, zonele montane, depresiunile și zonele subcarpatice din țara noastră sunt propice de fiecare dată pentru sănătatea fizică și mentală. Factorii naturali existenți aici sunt un adevărat beneficiu pentru fiecare dintre noi.

Zona județului Vâlcea este recunoscută pentru proprietățile terapeutice datorate factorilor naturali existenți. Aici foarte multe stațiuni balneoclimaterice printre care și stațiunea Băile Govora, situată în nord-estul județului Vâlcea. Este recomandată pentru tratarea și vindecarea unei serii de afecțiuni cum ar fi cele poliarticulare, ale tractului respirator, afecțiuni ORL, afecțiuni digestive sau renale.

Ce afecțiuni poți trata cu ajutorul factorilor naturali?


În cazul acestor afecțiuni este recomandat ca în afară de medicație să ne folosim și de factorii din natură care aduc o ameliorare la nivel înalt a bolilor din organismul nostru, zona dispunând de o serie de ape minerale iodurate, bromurate, sodice, clorurate, sulfuroase, elemente esențiale în vindecarea unei multitudini de afecțiuni.

Fiind o zonă depresionară, înconjurată de lanțuri muntoase, aerul este rarefiat, puternic ionizat, cu efect bronhodilatator, ajută foarte mult la refacerea tractului respirator și de asemenea, aduce liniștea și relaxarea mult dorită. Este o adevărată oază de liniște, te poți regăsi și în același timp poți remedia o serie de probleme de sănătate cu ajutorul factorilor din natură, apa și aerul, foarte importante pentru a duce o viață sănătoasă.

În cazul afecțiunilor tractului respirator, ca urmare a efectuării unor cure de balneoterapie în această zonă, îți vei crește rezistența fizică la efort, la frig, reduce inflamațiile. Dacă ai afecțiuni ale aparatului locomotor îți poți îmbunătăți circulația periferică, iodul și bromul existente aici, fiind importante vasodilatatoare, prin care îți crești mobilitatea articulară, tonifiezi musculatura și asiguri relaxarea organismului. Aici poți beneficia, în afara curelor cu ape, de împachetări cu nămol mineral, foarte bun în tratare problemelor articulare.

Ca urmare a conținutului bogat în săruri și minerale, apele care străbat Stațiunea Govora sunt un adevărat remediu pentru bolile digestive, renale, pentru afecțiunile ORL, în cazul cărora se fac inhalații. Remediile naturiste, factorii naturali în general sunt o adevărată binefacere pentru organism. Încearcă, pe cât posibil, să îți menții sănătatea sau atunci când ea se deteriorează fă eforturi să o refaci și ar fi bine să începi de fiecare dată cu remediile naturiste. Natura a oferit mereu beneficii organismului nostru, astfel că primul pas pe care trebuie să îl faci este să iei sănătatea din natură.

Te așteptăm la hotel Palace, Băile Govora, pentru un sejur de poveste!

Distribuie acest articol

Articole asemănătoare

Rezervă o experiență

Pentru a verifica disponibilitatea și tarifele, vă rugăm să completați formularul de mai jos și vă vom contacta în termen de 24 de ore.